Back

Estudis

La Barcelona revolucionària i liberal: exaltats, milicians i conspiradors

Jordi ROCA I VERNET

Aquesta obra constitueix l’anàlisi més completa existent sobre la història política barcelonina en uns anys fundacionals de la nova política liberal i d’allò que hom ha anomenat els orígens de la modernitat política europea, del bressol dels espais públics liberals fecundats per noves associacions, clubs i tertúlies, formes encara deutores de les antigues corporacions i el modern individualisme.

És un estudi que ens indica la manera com les societats secretes liberals actuaven com a noves organitzacions polítiques, ja fos en el si de la tertúlia patriòtica o bé creant clubs polítics, com en el cas del gabinet de lectura del Palau de la Virreina del Perú. Van ser uns anys especialment importants en la mesura que representen alhora la culminació del procés de canvi obert durant la guerra del Francès, i el naixement de noves generacions i formes de fer política.

El buidatge sistemàtic de la premsa barcelonina li ha permès a l’autor reconstruir des d’una vessant social i cultural la història del moviment liberal, ajudat també dels fons procedents de l’arxiu del Congreso de Diputados, de la Diputació i de l’Ajuntament de Barcelona. Les dades també han estat nodrides amb els fons privats de diverses autoritats del Trienni.

Nº Col·lecció: 60

Any de publicació: 2011

Període històric: Contemporani (segles XIX i XX)

Referència geogràfica: Barcelona ciutat, Catalunya, Espanya

Temàtica històrica: Món urbà, Política i institucional, Social

ISBN: 978-84-9975-169-6

Pàgines: 450