Vocal

Francesc TORRENT i CUFÍ

(Fonteta, Baix Empordà, 1954)

Vocal de la Fundació Noguera des de l’any 1999.

Notari des del 1984, exercint primer a Albarrasí (Terol) i, des de l’any 1987, al Masnou (El Maresme). Ha estat patró de la Fundació Àpoca i membre del consell de redacció de la revista homónima.

Ha estat membre de la Comissió de Dret Patrimonial de l’Observatori de Dret Privat de Catalunya, que va elaborar el que avui és el LLibre cinquè del Codi Civil de Catalunya i l’avantprojecte del Llibre sisè, sobre obligacions i contractes. També fou membre de la secció de Drets reals de la Comissió de Codificació de Catalunya, que elaborà la reforma de la propietat horitzontal i les noves propietats temporal i compartida. Posteriorment fou membre de la secció d’Obligacions i Contractes de la Comissió de Codificació, que elaborà el projecte definitiu de l’esmentat Llibre sisè del Codi Civil de Catalunya, en vigor des del gener de 2018. Actualment és membre de la secció de Persona i Família de la mateixa Comissió de Codificació.

Pertany també al Grup de Treball de l’Observatori del Català a la Justícia. Des del 2020 és vicepresident segon de la Societat Catalana d’Estudis Jurídics, filial de l’Institut d’Estudis Catalans.

Ha publicat nombrosos treballs de dret civil i de dret lingüístic.